Monday, February 17, 2014

Aparat de sudura monofazat Proweld MMA-250PI

În acest articol vă prezentăm aparatul de sudură monofazat Proweld MMA-250PI

Tehnologie

  Acest aparat de sudura este construit având la bază tehnologia IGBT (Insulated-Gate Bipolar Transistor) - ultima tehnologie în domeniul fabricării invertoarelor pentru sudură. Această tehnologie permite reducerea gabaritului aparatului de sudură fără a sacrifica randamentul acestuia. Astfel, invertoarele de sudură Proweld pot fi utilizate la capacitate maximă pana la 80% din timp. Cu alte cuvinte pot să funcționeze având curentul de sudură reglat la maximum până la 8 minute după care necesită o pauză de numai 2 minute pentru răcire, condiții greu de atins sau de depășit în situații normale de exploatare.

Specificații tehnice(www.e-profi.ro)


 
Domeniul de utilizare

  Este un aparat pentru sudură monofazat, tip invertor, recomandat în special pentru sudarea cu electrozi înveliți în curent continuu, prin procedeul MMA (Manual Metal Arc). Sudează cu toate tipurile de electrozi înveliți (electrozi rutilici, electrozi bazici, electrozi inox etc.) o gamă diversificată de materiale cum ar fi oțel aliat și nealiat, oțel inoxidabil, fontă, aluminiu, cupru, etc
   Poate fi utilizat și pentru sudarea în gaz protector (amestec Ar - argon / CO2 - bioxid de carbon) prin procedeul de sudare TIG / WIG în curent continuu cu amorsarea arcului electric prin contact.         
   Pentru aceasta este necesar un kit pentru sudură TIG/WIG cu robinet pentru gaz, un reductor de presiune și o butelie de gaz - argon sau amestec de argon și bioxid de carbon, în functie de material. Este recomandat pentru lucrări de întreținere și reparație, în șantierele de construcții, în atelierele de producție generală, în agricultură, etc.


Construcție
  
   
   Componentele electronice de mare putere sunt răcite eficient prin intermediul radiatoarelor din aluminiu încorporate în aparat, la care se adaugă electro-ventilatoare cu debit mare de aer.                     
Aparatul are carcasă robustă, din metal și material plastic rezistentă la condiții dure de lucru. Este prevazut cu bandă de umăr pentru transportul apatatului de sudură.
    Temperatura internă a aparatului este monitorizată în permanență, iar în cazul în care depașește limita maximă admisă, funcționarea aparatului de sudură este suspendată până când temperatura internă coboară la valori normale de funcționare. Acest ansamblu de răcire și protecție termică extinde durata de viață a aparatului. 

Panoul aparatului este foarte ușor de folosit find echipat cu un singur potențiometru pentru reglarea curentului de sudare, fără trepte. Conține de asemenea un buton de pornire și două becuri de semnalizare a punerii sub tensiune și supraîncălzirii.
Prezentarea aparatului de sudare

  1. - Led indicator putere   
  2. - Led indicator anomalii
  3. - Buton de reglare curent
  4. - Bornă de ieșire pozitivă
  5. - Bornă de ieșire negativă
  6. - Buton de schimbare funcție MMA/TG

 La www.e-profi.ro ai aparatul de sudură monofazat Proweld MMA-250PI la super pret.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.