Thursday, August 6, 2015

Burghie pentru beton, continuare

Dupa cum ne-am inteles in ultimul articol, mi-am luat inima in dinti si am zis sa continui, desi am intarziuat o zi, iertare mie, stiu macar ca nu o sa va dezamagesc de tot asa ca sa incepem.


Betonul, un material care ne pune semnificativ probleme cand vine vorba de gauri, nu atat de intens precum otelul dar poate fi totusi o provocare pentru noi, mai ales daca nu suntem pregatiti pentru ele.

Betonul/piatra, o zona destinata exclusiv burghielor cu cap vidia. Aceeasi structura elicoidala clasica doar cu una sau mai multe placute de vidia in varf. Se confunda usor cu cele pentru zidarie. 98% din ele vin cu fixare pe mandrine SDS, SDS-plus si SDS-MAX. Spre deosebire de cele pentru zidarie care sunt contruite dintr-un otel mai moale, aceastea au o rezistena mare la impact si la indoire.
 Acestea bineinteles ca sunt bune si pentru zidarie, placi ceramice, piatra sau alte materiale asemanatoare betonului dar cu rezistente mai mici.

In functie de burghie pot fi utilizate perioade nedeterminate, de obicei cele "low cost" nu o sa dureze o viata, dar depinde mult si de noroc. Uzura lor se poate determina in functie de capul vidia, care in multe cazuri se desprinde de restul burghiului, sau se toceste, dar daca aveti noroc un burghiu poate sa va tina ani buni. Insa totusi va recomand produsele de calitate, putin mai scumpe dar nu exagerat, sunt sanse foarte mari ca arestea sa nu dea rateuri de la prima utilizare, in special cele Bosch profesional.


Fiti atenti cand cumbarati burghiele, seamana foarte mult cu cele de zidarie, insa puse unul langa altul se poate face usor diferenta.
Structura la fel ca si cele pentru beton, doar ca: sunt facute din otel rapid (HSS) de rezistena redusa; 90 % din ele vin cu montura clasica pentru mandrina obisnuita; se folosesc in masinile de gaurit cu percutie mecanica iar pastila de vidia din varf nu e foarte rezistenta.





Cam atat ar fi de spus in cazul burghielor pentru beton, restul se capata prin exercitiu, fi curajos dar cu grija. Fi meseriasul casei tale! O zi frumoasa.


Daca vrei sa fi meserias si sa ai o viata usoara, alege scule pe masura, ciocan demolator, ciocan rotopercutor, masini de gaurit si insurubat, surubelnite electrice, depinde de ce ai tu nevoie. Pentru alegeri bune si o cautare usoara am adaugat linkuri in fiecare cuvant, sau poti incerca AICI!

Ne mai vedem pe aici! Salut

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.